Wednesday, November 11, 2009

Sülearvutid ja hinded

Mul on hea meel tõdeda, et nähtus, mis mulle juba üsna tükk aega ilmne on tundunud, aga millest Eestis eriti popp rääkida ei ole, on lõpuks ometi ametliku uuringu läbi konnitust leidnud: (süle)arvutite kasutamine ei paranda õpilaste hindeid. Seejuures langevad õppetulemised kõige enam just võõrkeelte osas.


Ei, ma ei arva, et arvuti kui selline põhimõtteliselt paha oleks, meie haridussüsteemis usutakse lihtsalt tema automaagilisse imetegemisvõimesse -- anname läpaka lapsele kätte ning siis ei peagi rohkem midagi tegema.

Peab ikka küll.

Loeme tähelepanelikult, mida ütles Eesti Vabariigi president Toomas-Hendrik Ilves "Tagasi kooli" päeva raames tundi pidades:

Tänu sellele, et meil oli õpetaja, kes nii noorelt õpetas meile programmeerimist, hakkasin ma 1993. või 1994. aastal mõtlema, et kui meie saime nii noorelt programmeerimisega hakkama, siis miks ei võiks me Eesti lastele arvutit õpetada ja nii tekkis Tiigrihüppe seeme.

PROGRAMMEERIMIST. Mitte rate'i. Mitte youtube'i. Mitte kontoripakette. Programmeerimist. 9. klassis. Targad onud ja tädid õppekavade arendajad, mõelge selelle!

No comments: